2022. május 29., vasárnap,  Magdolna
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2022. január 22., szombat
Pulton hagyta a pénztárcáját
Befejezett rendőrségi vizsgálat: A békési üzletben egy másik vásárló eltette - Rendőrségi tanácsok vásárláshoz
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Békésen, boltban, rövid időre letette a pultra és őrizetlenül hagyta a pénztárcáját egy férfi. Észrevette ezt egy másik vásárló, aki elvette a tárcát, a táskájába tette és elvitte. A lopás miatt indult ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A lopásról 2021. december 30-án, dél körül, értesítették Békés megyében, a rendőrséget. Békésen, üzletben, vásárlás közben, rövid időre letette a pultra és őrizetlenül hagyta a pénztárcáját egy férfi. Észrevette ezt egy másik vásárló, aki elvette a tárcát a benne lévő pénzzel, iratokkal, bankkártyával együtt, betette a táskájába és elvitte. Az üzletben működő kamera rögzítette a bűncselekményt.

A kép illusztráció. Forrás: Police.hu

 

Miután a rendőrök azonosították a lopás elkövetésével gyanúsítható nőt, előállították a Békési Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene. A nyomozók a pénztárcát a tartalmával együtt megtalálták és visszaadták a tulajdonosának. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei ismételten kérnek mindenkit, ha vásárolni mennek, pénztárcáikat, mobiltelefonjaikat jól záródó táskában, cipzáras zsebben hordják. Miközben nézelődnek, válogatnak az áruk között, táskáikat, pénztárcáikat még rövid időre se tegyék le a pultra, polcokra és ne hagyják a bevásárlókocsiban. Vásárláshoz lehetőleg annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire előreláthatólag szükségük lesz. Pénztárcáikban, a bankkártyák mellett ne legyen ott a PIN-kód - tanácsolja a rendőrség.

 

 

Kép: A kép illusztráció. Forrás: Police.hu

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.