2022. január 26., szerda,  Vanda és Paula
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2021. december 03., péntek
Tízmillió átváltását ígérte
A dobozi férfi azonban nem hozta az eurót, elköltözött - A nő anyjának is elküldte a nyíregyházi férfi az erotikus képeket - Munkaadójától és lakások elől lopott Szeghalomban
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján, 4 rendbeli lopás bűntette miatt 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt a Szeghalmi Járásbíróság egy 29 éves, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügy miatt jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, szeghalmi férfit. Az egyik lopást bűntársával, egy 21 éves, büntetett előéletű szeghalmi férfival együtt követte el, őt a bíróság 40 nap elzárásra ítélte - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 A békéscsabai nő 10 millió forintot akart átválttatni euróra, hogy unokáját bécsi klinikán gyógyíttassa. Az euró azonban sosem érkezett meg. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

A vagyontalan, munkahellyel nem rendelkező, 29 éves férfi 2021 júniusában bement egy szeghalmi, Petőfi utcai családi ház udvarára és onnan közel 30 ezer forint értékben tulajdonított el ereszcsatorna-elemeket, hosszabbítót, kézikocsit, amelyeket eladott. Ezek egy részét sikerült lefoglalni, így az okozott kárból 21 ezer forint megtérült. A férfi ismerte az ingatlant, mivel a tulajdonos, a sértett korábban többször is adott a férfinak munkát és pénzt. Júliusban a terhelt egy Dózsa György utcai, társasház lépcsőházába ment be, az egyik lakás elől 1 kilogramm nápolyit, egy másik elől 3 pár cipőt és 1 pár korcsolyát lopott el 43 ezer forint értékben. Még ugyanebben a hónapban, a két férfi együtt ment be egy másik Petőfi utcai családi ház udvarára. Egyikőjük bemászott a lakóház ablakán és kiadott társának egy 10 ezer forint értékű, elektromos fűnyírót, majd együtt távoztak és együtt is értékesítették a lopott holmit, amit később a rendőrség lefoglalt és visszaadott jogos tulajdonosának.

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy 41 éves, büntetlen előéletű, dobozi illetőségű, de Győr-Moson-Sopron megyei, kapuvári tartózkodási helyű férfi ellen, aki pénzváltás érdekében vett át egy békéscsabai nőtől 10 millió forintot, de a saját céljaira fordította. A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a férfit a sértett kárának megtérítésére is. A sértett nő unokája születési rendellenességben szenved, ezért a sértett szerette volna egy bécsi klinikán megműttetni, kezeltetni, erre a célra 10 millió forintot akart euróra átváltani. Többek ajánlása alapján kereste meg a férfit, aki 2020 decemberében meg is jelent a nő békéscsabai lakóhelyén, átvette tőle a pénzt és ígérte, hogy 2-3 napon belül hozza az eurót. A 2-3 nap eltelt, a férfi nem jelentkezett. A sértett fia többször hívta a férfit telefonon, eredménytelenül. Majd egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül a férfi a küldött üzenetre válaszol, azzal hitegette, hogy nyugodjanak meg, pár napon belül viszi a pénzt, azonban nem így történt. Végül a sértett 2021 januárjában elment a terhelt Békés megyei, dobozi lakására, ahol megtudta, hogy a férfi időközben családjával együtt ismeretlen helyre költözött.

 

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli, személyes adattal visszaélés vétsége és 2 rendbeli zaklatás vétsége miatt emelt vádat és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta egy büntetlen előéletű, 24 éves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, nyíregyházi férfi ellen, aki intim képekkel zaklatott két nőt. A férfi 2020 februárjában, internetes csevegő programon keresztül ismerkedett meg egy dobozi nővel, akinek álnéven mutatkozott be. Mivel a kapcsolatfelvételt követően a nő egyre ritkábban írt a terheltnek, majd le is tiltotta őt, a férfi a nőről készült, erotikus tartalmú fényképeket és videofelvételt – melyet kérésére a sértett küldött neki 2020 márciusában – az interneten keresztül, több felhasználónak, közte a sértett édesanyjának is elküldte és a videofelvételt feltöltötte egy internetes videó-megosztó portálra. Miután a nő letiltotta, a férfi közösségi portál levelező-alkalmazásában több álprofilt hozott létre, és ezen alkalmazáson keresztül küldött, pontosan meg nem határozható számú üzenettel törekedett a sértettel a kapcsolatfelvételre. Ezzel a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, és rendszeresen háborgatta őt. Ebben az időben a férfi egy másik nőt is hasonló módon zaklatott.

A közlekedés biztonsága ellen, gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy büntetlen előéletű, 41 éves, román férfi ellen, aki kamionnal szakította le vasúti átjáró sorompóját. A férfi 2021. szeptember 23-án, délután, nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvényt vezetett Körösladány lakott területén, a 47-es számú főúton, Békéscsaba felől Szeghalom irányába. Haladása közben a vasút - közút szintbeni kereszteződésénél, a vasúti átjáróba nem a kellő figyelemmel – a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére – haladt be és a lecsukódó félsorompó csapórúdjának ütközött, mely emiatt letörött. Cselekményével, a félsorompó letörésével a terhelt a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette és megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad.

 

 

Kép: A békéscsabai nő 10 millió forintot akart átválttatni euróra, hogy unokáját bécsi klinikán gyógyíttassa. Az euró azonban sosem érkezett meg. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.