2017. november 23., csütörtök,  Kelemen és Klementína
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
Orbán Viktor nemzeti színű zászlók előtt (Forrás: atlagpolgar.blogstar.hu)
Közhely, hogy minden választási kampányban komoly előnyük van az éppen hatalmon, kormányon levőknek. Ennek százalékban kifejezhető nagyságát toronymagasan az állampártok vezetik. Így volt ez az egykori MSZMP idején (nem tévesztendő össze az MSZP-vel), s ma sincs másképpen. De a Fidesz (elhanyagolható a szatellitje, a KDNP – érdemes figyelni arra, hogy nem valamiféle „elitről” van szó, a két „l” is figyelmeztet erre), amely ma az említett skála magaslati helyén áll, nyilván tudja: ennek is megvan a maga mélypontja. Ilyen Orbán Viktor határon túli magyar állampolgároknak küldött levele, melyben kísérletet sem tesz arra, hogy kijelentse: szavazzanak bárkire, csak menjenek el voksolni. (Ahogy tudjuk, a félmillió külföldön munkát vállaló honfitársunk nem kapott ilyen levelet, ami jelentős megtakarítás lehet a magyar költségvetés számára… A közpénzen folytatott, szemérmetlenül, önzően pártos üzenet még sztaniolpapírba ágyazottan is bűzlik. De olvassák el velünk e levelet!
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Teología Hoy)
2017. november 16., csütörtök
Néhány hónappal a parlamenti választások előtt érdemes feltenni magunknak egyes megválaszolatlan kérdéseket. Például azt, hogy ki és mi határozza meg a reguláris Fidesz párt lényegét? Kezdjük mindjárt az összegzéssel – unortodox módon ilyet is megtehetünk manapság Magyarországon. Tehát: a farizeus Orbán Viktor félelme és másokat félelemben tartó, gyűlöletkeltő politikája mozgatja-e a Fideszt, annak holdudvarát, szimpatizánshálózatát és vazallusként viselkedő szavazóbázisát? Kérdés, hogy a jelenlegi miniszterelnök hogyan jutott idáig, s miként kerültünk mi – általa előszeretettel hivatkozott, s mindannyiunkat egy kalap(ja) alá vett – magyarok, vele együtt olyan csapdába, melybe az undorítókat szokás belevetni a nagyvilágban?!
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: youtube.com)
2017. november 16., csütörtök
A mai nap tapasztalatai után úgy érzem, elérkezett az ideje, hogy egy hosszabb terjedelmű panaszlevél megírására szánjam rá magam. Higgyék el, nem a kötözködő fotelproli és nem is a napi rutinját végző nyugdíjas szól belőlem, hanem a teljesen felhábo
A mai nap tapasztalatai után úgy érzem, elérkezett az ideje, hogy egy hosszabb terjedelmű panaszlevél megírására szánjam rá magam. Higgyék el, nem a kötözködő fotelproli és nem is a napi rutinját végző nyugdíjas szól belőlem, hanem a teljesen felháborodott utas, aki – nem mellesleg – több éve a MÁV szolgáltatásait veszi igénybe (lévén, hogy nem nagyon van más lehetőségem).
Szerző: - nándor -
Pap István Tibor, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója beszédének megtartása közben
2017. november 15., szerda
Miután tavaly végképpen kivégezték a mutyi színezetű „Simonka-tervet” (összegző elnevezés ez is, akár a Soros-terv), Mezőhegyes fellélegezhetett. Megnőtt az esélye annak, hogy kormányváltásoktól függetlenül a városka életét meghatározó állami nagyüzem nem csak kenyeret, hanem akár vajjal-mézzel tetézett kalácsot is biztosíthat az ott élők számára. Ezt a lehetőséget – miként évszázadokon át – aranykoronái, a felgyülemlett szakértelem, a dolgozók szorgalma eredményeként a javaknak az ország közös (szellemi, pénzügyi, kulturális) kasszájába tételével hálálhatja meg a város – a nemzetnek. Bátran fogalmazhatunk így, ez egyszer ekkora pátosszal is, ha e fogalomkör igazi csengését a Dél-Békésben mostanság vitézlők nem harsogták még túl a hamis hangok kavalkádjával. Ugyanis, amikor a ménesbirtok egy sor egyetemmel megállapodott a Mezőhegyesben rejlő értékek nemzeti közkinccsé tételének egyik lehetséges útjáról, a jövőt, a fejlődést, s remélhetően a gyarapodás ígéretének rá eső részét is megfogalmazta az ott élők, a haza számára.
Szerző: Kiss A. János
Hodu József, Kopanyica András szh., Csomós Lajos, Tomanek Gábor és Nagy Erika (balról jobbra) a mesés darab egyik jelenetében (Fotó: A-Team/Nyári Attila)
2017. november 15., szerda
Mese a természet védelméről – nem csak gyerekeknek
Óvodások és az általános iskola első négy osztályának tanulói vonulnak október közepe óta rendszeresen az előadásokra, hogy megnézzék A bűvös patkót, Hedry Mária meséjét, Juhász Róza rendezésében. A Békéscsabai Jókai Színház gyermekbemutatója gyönyörű díszletével és kedves állatfiguráival nem csak elvarázsolja a legkisebbeket, a történet a természet szeretetére, környezetünk, értékeink megóvására is figyelmeztet.
Szerző: Niedzielsky Katalin
Bod Tamás, az írás szerzője (balra) Juhász Péterrel, az Együtt elnökével egy békéscsabai sajtótájékoztatón
2017. november 13., hétfő
A helyi fideszes győzelmi jelentésekkel szembeni lesújtó tények és adatok a Viharsarokból
Az Együtt sajtófőnöke révén kezünkbe került egy elemzés Békés megye aktuális helyzetéről, mely a szomorú statisztikai megállapítások okai közül is felvillant néhányat. Az írást változtatás nélkül közöljük.
Szerző: Bod Tamás
Képünk illusztráció! (Forrás: markamuhely.hu; dr. Madarazs Mária ügyvédnő egyedi logója)
2017. november 10., péntek
Nemrégen egy érdekes pályaívet befutó per I. fokú tárgyalása kezdődött meg a Gyulai Járásbíróságon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága Békés Megyei Vizsgálati II. Osztályán indult büntetőeljárás vádemelési javaslata még négy gyanúsítottról beszélt, az ügyészség viszont már csak két személyt vádolt jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással. Nyilván ennek is megvan a maga oka. Az is fura, hogy az ügy állásáról dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési képviselője kérdezte levélben dr. Polt Péter legfőbb ügyészt, aki május 19-ei dátumozással érdemben meg is válaszolta azt. Első látásra bizonyára nem mindenkinek tűnik fel, de ennek a lépésnek olyan motivációja is lehet/van, melyet vésővel sem lehetne leválasztani a politikáról. Ez is az MSZP–DK „meccs” egyik akciója lenne?
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: Creation Moments)
2017. október 31., kedd
Hónapokkal előbb magam elé kaptam a billentyűzetet… tulajdonképpen fordítva történt, magamat kaptam a billentyűzet elé… Azért, hogy összehozzam életem nagy cikkét. Szándékomban állt olyasvalamit írni, ami mindenkit érdekel, amire, ha lehet, mindenki kapja fel a fejét, szóval valami érdekfeszítőt, kizárólag a tutit írni arról, hogy mitől ilyen a világ, amilyen. Az a vágy hajtott, hogy kihozzam magamból a legtöbbet, és mindezt úgy, ami még engem is ámulatba ejt, de azóta is csak néhány mondatra futotta a képességemből, az ihlet valahogy nem akart megszállni.
Szerző: Zsidov Magdolna
Dancsó József 2012 decemberében, amikor a hangulata szintén nem volt valami rózsás...
2017. október 30., hétfő
Pénteken délután az Index felületén olvashattunk először arról, hogy dr. Dancsó Józsefet, a Magyar Államkincstár eddigi elnökét elmozdították beosztásából. A Fidesznek választókerületi vezetője, a városnak korábbi polgármestere, a térség egyéni választókerületi országgyűlési képviselője is volt. A Magyar Államkincstár elnöki tisztét 2014. február elsejei hatállyal vette át. Mi lesz most vele? – vetődhet fel a kérdés.
Szerző: Kiss A. János
Simonka György, amikor Mezőkovácsházán, egy fideszes rendezvény sajtótájékoztatóján szembesítették a "fedezetelvonási üggyel"
2017. október 30., hétfő
A bírósági tárgyalásról orvosi igazolással mentette ki magát, másutt viszont megjelent a fideszes országgyűlési képviselő
Egy lepeldarabkát ránt le Simonka Györgyről, Békés megye 4. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjéről Bod Tamás, az Együtt gyulai választókerületi elnöke. Az ő általa megküldött nyilatkozatot olvashatják cikkünkben.
Szerző: Kiss A. János
< >