2018. február 21., szerda,  Eleonóra
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
Egy villanásnyi kép az előadásból. Balról jobbra: Hodu József, Nagy Erika, Nyul Bence, Katkó Ferenc, Gulyás  Attila, Szabó Lajos, Csomós Lajos és Fehér Tímea. (Fotó: A-TEAM/Nyári Attila)
A Micimackó, A. A. Milne meséje a Békéscsabai Jókai Színházban
Az apró közönség, de még a felnőttek is a színpadra csodálkoztak Milne, Micimackó című mesejátékának február 14-ei premierjén, ugyanis nincs gyerek, de hajdan volt gyermek sem, aki ne találkozott volna ezzel a bájos (Karinthy Frigyes fordításában) sziporkázó szövegű mesetörténettel. És milyen jó, hiszen nemzedékek nőttek fel Micimackó mesés kalandjain, a százholdas pagonyban.
Szerző: Zsidov Magdolna
Baranyi Ferenc (Forrás: Műveltség.hu)
2018. február 15., csütörtök
Baranyi Ferenc Kossuth- díjas költő (nemrégen betöltött) 81. életévének köszöntésére
Számomra ez hihetetlen. Középiskolás voltam, amikor megismertem. Irodalom tanárnőm, Gelléri Ágnes – Gelléri Andor Endre lánya – mutatta be nekünk a fiatal költőt. Baranyi Ferenc akkor úgy huszonhat éves lehetett.
Szerző: Füredi Ferenc
Soros György abban  pillanatban, amikor tudomást szerzett az orosházi képviselő-testület határozatáról... (Képünk illusztráció! Fotó: CivilHír)
2018. február 09., péntek
Ki lehet Orosháza névadója? – kormánytrendibben: keresztapja; ellenzékiesebben: keresztanyja. Úgy másfél évtizede egyszer már nekifutottam a feladatnak, mostanában pedig be kellett látnom: rossz helyen keresgéltem a megoldást. Erre Orosháza Város Önk
Ki lehet Orosháza névadója? – kormánytrendibben: keresztapja; ellenzékiesebben: keresztanyja. Úgy másfél évtizede egyszer már nekifutottam a feladatnak, mostanában pedig be kellett látnom: rossz helyen keresgéltem a megoldást. Erre Orosháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nemrégen megtartott ülése hívta fel a figyelmemet, amikor a Soros-tervvel (ami ugyanaz, mint amit a polgármester előterjesztése Soros tervként említ) kapcsolatos állásfoglalást fogadtak el – a jelenlévő két MSZP-s testületi tag véleménye ellenében.
Szerző: Kiss A. János
A választókerület az orosházi és a mezőkovácsházi járást fedi le (Képünk illusztráció! Forrás: szkertekrend.hu)
2018. január 26., péntek
Bod Tamás (Együtt): Nincs miért lemondanom, nincs összeférhetetlenség – Válasz az orosházi és battonyai Fidesz-szervezeteknek
Hivatalosan még nem kezdődött meg a választási kampány, ám a Fidesz permanens akciózása most újabbat lépett előre. A megtámadott Bod Tamás (Együtt) képviselőjelölt-várományos számára igencsak beszűkültek a nyilvánosság elérésének lehetőségei: úgy tűnik, hogy az Orbán-közeli médiahálózat esélyt sem ad véleménye kifejtésére. Ha Fidesz egykor hasonló helyzetbe kerülne, az ő opponáló álláspontjuk közreadására is szívesen vállalkozunk.
Szerző: K. A. J.
Bod Tamás egy korábbi felvételen
2018. január 26., péntek
Bod Tamás (Együtt): Soros-ügyben gyulai fideszes továbbképzésre hívom Pintér Sándor belügyminisztert
Bod Tamás Esterházy Pétert idéző szavakkal emlékezik meg a gyula képviselő-testület Soros-üléséről. A többit mondja el ő maga.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Legifoto.com)
2018. január 17., szerda
A gondolataimmal gyakran elidőzöm, mert a gondolatoknak mindig vannak üzeneteik. De jó ez nekem? Élhetnék nyugodtabban, ha őszülő fejjel, foghíjas emlékezettel nem hagynám magam elragadtatni a gondolat mélységes bugyrába. Ugyan mire juthatok, és egyá
A gondolataimmal gyakran elidőzöm, mert a gondolatoknak mindig vannak üzeneteik. De jó ez nekem? Élhetnék nyugodtabban, ha őszülő fejjel, foghíjas emlékezettel nem hagynám magam elragadtatni a gondolat mélységes bugyrába. Ugyan mire juthatok, és egyáltalán juthatok-e valamilyen bölcs felismerésre? Nem tenném jobban inkább, ha félre tenném az elmélkedést, nem küszködnék azért, hogy megfejtsem azt, amit az utóbbi időben végképp nem sikerül?
Szerző: Zsidov Magdolna
Képünk illusztráció! (Forrás: baptist.hu)
2018. január 06., szombat
Az év végi ünnep, a karácsony, az óév búcsúztatása, az internet közösségi oldalán sokakat arra inspirál, hogy megosszanak értékes, szívbemarkoló írásokat. Ezeket öröm olvasni, de sajnos nem kevés azoknak a száma, amelyek sablonosak, elcsépeltek, megalapozatlanok, s ha vennénk a fáradtságot és üzenettartalmukat megvizsgálnánk, felfedeznénk bennük az ellentmondásokat.
Szerző: Zsidov Magdolna
Képünk illusztráció! (Forrás: ATV). A képen látható fideszes adatbázisrészlet 2010-ben (amikor napvilágra került) még simán Kubatov-listának nevezték. Ma már bizonyára ez is nemzeti lett...
2018. január 05., péntek
…avagy a Kubatov-listákat is frissíteni kell!
A politikai pofátlanság része, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a menekültek és Soros György ellen immár két éve folyó gyűlöletharcához most az emberektől kér pénzt. Pofátlanság: mert egy felelős kormány nem játszhat rá a legaljasabb emberi ösztönre, a gyűlöletre. És pofátlanság, mert társadalmi tájékoztatóként, az adófizetők pénzéből, hosszú ideje masszív pártpropagandát folytatnak. Ám most egy több mint egy éve halott sarkadi asszony levelet kapott Orbán Viktortól. Fia döbbenete nehezen foglalható szavakba.
Szerző: Bod Tamás
Herczegné Mihály Rita a tótkomlósi képviselő-testület 2016. októberi ülésén
2018. január 03., szerda
Herczegné Mihály Rita otthagyja a tótkomlósi önkormányzat cégének ügyvezetői tisztét
Lemondott tisztségéről Herczegné Mihály Rita, a tótkomlósi Komlós Településszolgáltatási Kft. ügyvezetője. Úgy tudjuk, hogy távozik is a Rózsa fürdőt ugyancsak magába foglaló cégtől. A december 29-ei („soros”?) soron kívüli képviselő-testületi ülés végén (meglepetésre) bejelentett döntéséről kérdeztük őt, illetve egy picit kommentálni is szükségesnek éreztük annak hátterét, körülményeit.
Szerző: Kiss A. János
Képünk illusztráció! (Forrás: utajovobe.eu)
2017. december 14., csütörtök
Érdekes hírt pillanthattunk meg a napokban a tótkomlósi önkormányzat lapjában: 2365 forint híján 200 millió forintot nyert pályázaton Tótkomlós Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Ettől bizony kihúzhatja magát bármely tótkomlósi választó- és nem választó polgár, akár karácsonyi ajándékként is felfoghatná a nagyvonalú, 100 százalékig az állam (legyünk pontosak: az Európai Unió) által finanszírozott támogatást. Senki kedvét, örömét nem akarjuk szegni azzal, ha feltesszük a kérdést: vajon kivel, kikkel volt ennyire bőkezű a Mikulás vagy maga Jézuska?
Szerző: Kiss A. János
< >